Psikoloji Bölümü Öğrencileri Müzik ve Psikoloji İlişkisini Konuştu

Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencileri EXPO 2016 Park’ta “Müziğin Psikoloji ile Bağlantısı” başlıklı etkinlik düzenledi.

Etkinlik, öğrencilerin geçmişten günümüze müzik ile psikoloji ilişkisini ve kullanım alanlarını anlattıkları slayt sunumu ile başladı. Ardından bölüm öğrencilerinden Mustafa Şahin, çello eşliğinde Mozart’tan, Paganını Caprıce’den, Bach’dan klasik müzik parçaları çaldı.

“Müzisyen Beyni Farkı”

Müzik ve psikoloji hakkında konuşan psikoloji öğrencilerinden Mustafa Şahin, “Müzik terapisi ve bunun uygulayıcıları eski dönemlerde Kam, Baksılarla birlikte yapılıyordu. Daha öncesinde ise müziğin insanları gerçekten rahatlattığı, Bach dinlemenin uykuya fayda sağladığı gözlemleniyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca müzik terapisinin, bazı rahatsızlıklarda hastalık belirtilerini azaltabildiği üzerinde duran Şahin, “Biz de bugün müziğin insan sağlığı için ne denli önemli olduğuyla ilgili bilgi aktarmak istedik. Enstrüman çalan bireyler ve çalmayan kişiler arasında çok fazla fark var. Düzenli olarak nota okuyan insanların sayısal hafızalarının daha iyi olduğu, kanıtlanmış. Sunumda müzisyen beyniyle normal bir insan beyni arasındaki farklılıkları, müzikle ilgilenmenin insana kattıkları üzerinde durduk” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir saat süren etkinlik, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Ezgi Kuluğ