Rektör Özkan, Asiye’nin Son Durumunu Açıkladı

Pitbull saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye Ateş’in son durumunu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan bildirdi. Özkan, yoğun bakımdan çıkan Asiye’nin öncelikle yüz sinirlerinin tamir edilmesi gerektiğini, enfeksiyon riskinin ise devam ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde pitbull saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in yoğun bakımdan çıktığı haberi gelmişti. Asiye’nin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavi süreci devam ederken Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’dan Asiye’nin son durumu ile ilgili açıklama geldi. Özkan, Asiye’nin hem çene kemiğinde hem de yüz sinirlerinde tahribat oluştuğunu, başında saçlı doku olmadığını belirterek küçük kızın öncelikle yüz sinirlerinin tamir edilmesi gerektiğini ve bunun için girişimde bulunacaklarını söyledi.

İkinci Ameliyat Yapılmak İsteniyor

Rektör Özkan, yaptığı açıklamada küçük kızın enfeksiyon riskinin devam ettiğini, enfeksiyon gerilerse 10 gün içerisinde ikinci ameliyatın yapılabileceğini belirtmesinin ardından, ağız bölgesine uzanan sinirlerde tahribat olduğunu ekledi. Ayrıca Özkan, Asiye’nin yüzünde ödem olduğunu bu yüzden net bir şey söylemek için erken olduğunu belirterek birkaç gün sonra durumun daha iyi anlaşılacağını da sözlerine ekledi. Küçük kızın ailesi başta olmak üzere tüm Türkiye, minik Asiye’den gelecek iyi bir haber için beklemeye devam ediyor.

Haber: Güldeste Demirtaş