Rektör Özkan: Gençler Önce Kendilerini Geliştirmeli

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden adaylara önerilerde bulunarak, üniversitenin sadece eğitim olarak değil, karakter, dünyaya bakış açılarını değiştirmeleri gereken bir yer olduğunu belirtti. Özkan, öğrencilerin mezun olduktan sonra herkesle eşit durumda okuldan ayrıldığını ve sıfırdan başladığını söyleyerek, “Örneğin bir yazılım öğrenirseniz, birkaç yabancı dil bilirseniz, hakikaten herkesin önünde olur ve kolay iş bulursunuz. Ben bunlara yatırım yapmalarını öneriyorum” dedi.

Rektör Özkan, “4-5 yıl boyunca sadece eğitim öğretim değil, sosyal hayatları, becerileri ve gelişimlerini pekiştirmelerini, iyileştirmelerini öneririm. Gençlik çok güzel bir şey. Bunun kıymetini bilsinler. Hem öğrensinler hem de kendilerini donatsınlar” dedi.

“Yüzyüze Eğitime Devam Edeceğiz”

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Ekim ayı içerisinde öğrencilere kapılarını açacaklarını anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2023-2024 eğitim öğretim yılının çok daha huzurlu bir yıl olmasını dilediğini söyledi. Çok ciddi bir sıkıntı çıkmadığı takdirde yüz yüze eğitim yapmayı planladıklarını aktaran Prof. Dr. Özkan, Covid-19’un hayatımıza girmesiyle birlikte uzaktan eğitim modeline geçildiğini, bazı branşlarda ise sadece yüz yüze eğitim verildiğini hatırlattı. Eğitimde uzaktan eğitim modelinin de hayatı kolaylaştırdığını belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimi harmanlayarak bundan sonraki süreçte devam edebileceklerini belirterek, bu yıl yüz yüze eğitimi planladıklarını açıkladı.

Sınavlarda Kopyaya Geçit Yok

Prof. Dr. Özlenen Özkan, uzaktan eğitim ile birlikte ölçme değerlendirmelerin daha sağlıklı yapılması için yazılım geliştirdiklerini belirterek, “Göreve gelmeden önceki süreçte öğrencilerin başarı oranı yüzde 97’ydi. Bunda bir tuhaflık olduğunu fark ettik. Covid ile birlikte online eğitim modeline aniden yakalanıldığı için sınavlar gerektiği gibi yapılamamıştı. Bir yazılım programı geliştirildi. Böylece öğrencilerin kopya çekmesini ve aynı soruların tekrar sorulmasını ortadan kaldırdık” dedi.

“Gençler Zamanını Güzel Değerlendirsin”

Akdeniz Üniversitesi’ni kazanacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin çok güzel bir kampüsü olduğunu belirterek, “Üniversite sadece eğitim olarak değil, karakter, dünyaya bakış açılarını değiştirmeniz ve donatmanız gereken bir yer. Mezun olduktan sonra herkesle aynı halde çıkarsanız maalesef sıfırdan başlarsınız. Örneğin bir yazılım öğrenirseniz, birkaç yabancı dil bilirseniz, hakikaten herkesin önünde olur ve kolay iş bulursunuz. Ben bunlara yatırım yapmalarını öneririm” dedi.