Rektör Özlenen Özkan İletişim Fakültesini Ziyaret Etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan İletişim Fakültesini ziyaret etti. Fakültedeki atölyelerin işleyişi hakkında bilgi alan Özkan, İletişim Fakültesinin en önemli fakültelerden olduğunu, hayatın dursa da gazetecilik ve iletişim sektörünün durmadığını, bu nedenle pandemi sürecinden en az etkilenen fakültenin iletişim fakültesi olması gerektiğini söyledi.

Ziyaret sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Genel Sekreter Ali Evren İmre, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Şeker, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Figen Ebren ve Doç. Dr. İsmail Ayşad Güdekli, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murad Karaduman, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sami Mencet, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) Mevlüt Yeni ve öğretim üyeleri hazır bulundu. İletişim Fakültesi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Dekan Şeker, fakültede toplam 2 bin 146 öğrencinin eğitim gördüğünü ve Türkiye geneli en iyi İletişim Fakültesi binasına sahip olduklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren atölyeleri gezen Rektör Özkan’a, AKİL Haber Ajansı, 91.3 Üni Fm, Halkla İlişkiler Atölyesi ve AKÜN TV sorumluları tarafından bilgi verildi. AKİL Haber Ajansı Haber Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murad Karaduman, öğrencilerin derslerde gördükleri teorik eğitimi ajansta uygulayabildiklerini ve buna ilişkin bir gazete çıkardıklarını belirterek “Sektör için kalifiye eleman yetiştirmek en temel amacımız” dedi. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise AKİL Haber Ajansı hakkında, “Burası bizim laboratuvarımız, buradan çıkan öğrencileri sektörde istihdam etmek en büyük arzumuz” dedi.

Atölye ziyaretlerine Akdeniz Üniversitesi Radyosu 91.3 ile devam eden Özkan, Öğr. Gör. Suat Erdöl ile canlı yayına katıldı. 91.3 Üniversite FM’e konuk olan Rektör Özkan, öğrencileri çok özlediğini ifade ederek “Kampüsü boş görmek yüreğimi sızlatıyor” dedi. Öte yandan Akdeniz Üniversitesi televizyonu AKÜN TV’yi de ziyaret eden Özkan, çalışmalar hakkında Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sami Mencet’ten bilgi aldı. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sami Mencet, üç ayrı stüdyoda uzaktan eğitime devam ettiğini belirterek, atölye çalışmalarının online eğitime imkan tanıdığını ifade etti. Atölyedeki olanakları beğendiğini dile getiren Özkan, atölye içindeki sinema salonunu da ziyaret etti. Dekan Şeker, hiçbir iletişim fakültesinde sinema salonu olmadığını söyleyerek fakülte binasının imkânlarına vurgu yaptı. Daha sonra Halkla ilişkiler Atölyesi’ni de gezen Rektör Özkan, atölye çalışmaları ve devam eden yarışmalar hakkında bilgi aldı.

Fakülte gezisinin ardından Dekan Şeker ile toplantıya geçen Rektör Özkan, fakültenin yürüttüğü projeleri ve ileriye dönük yapılacak etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Haber: Hasan Hakan Simav

Fotoğraf: Reşat Özgen