Rektör Özlenen Özkan Merak Edilen Birçok Soruya Yanıt Verdi

Akil Haber Ajansı’ndan Yaşar Soylu’nun YouTube kanalının konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı oldu. Rektör Özkan, merak edilen birçok soruya yanıt verdi.

Yaşar Soylu YouTube kanalına konuk olan Rektör Özkan, üniversite içerisindeki köpek sorunu, uzaktan eğitim, mezuniyet töreni, Olbia Amfi Tiyatrosu ve tercihte bulunacak öğrencilere yönelik birbirinden farklı çok sayıda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görevi Çok Zor Bir Dönemde Aldık”

Göreve başladığı ilk dönemi anlatan Rektör Özlenen Özkan, “Görevi çok zor bir dönemde devraldık. Görevi devraldığımız zaman Covid- 19 vakaları iyice yükselmeye başlamıştı. Arkasından deprem sürecini yaşadık. Sonuçta bunların hepsi birer sınav, kısmet. Benim kısmetimde de bunları yaşamak varmış.  Önemli olan bunları iyi yönetebilmek. Biz de bunun için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Uzaktan Eğitimi Hızlı ve Başarılı Şekilde Geçtik”

Online eğitim süreciyle ilgili de açıklama yapan Özkan, en büyük avantajın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan’ın yazılım alanındaki deneyimi olduğunu söyledi. Özkan ayrıca, “Bizim bir altyapımız vardı ve bu  sayede uzaktan eğitim sürecini çok hızlı ve başarılı şekilde geçtik. Maalesef uzaktan eğitim olmak zorundaydı. Umarım bundan sonraki süreçte online eğitim daha çok azalır. Ancak online eğitim bence asla bitmemeli. Çünkü aramızda maddi olarak her zaman Antalya’ya gelemeyen öğrenci arkadaşlarımız da var. Her eğitimin illa yüz yüze olması gerekmiyor. Hatta bazen online eğitim çok daha akıcı olabiliyor. Bunu iyi ayırt etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Benim İsteğim Yüz yüze Eğitimin Olması “

2023- 2024 eğitim öğretim dönemi hakkında konuşan Özlenen Özkan, “Her şey böyle giderse yüz yüze eğitim olacakmış gibi duruyor fakat bilemiyorsunuz da. Omicron devam ediyor diye haberler geliyor. Başka bir virüs çıkacak mı bilmiyoruz. Benim isteğim yüz yüze eğitim olması. Her şey yolunda giderse eğitimin yüz yüze olması için bizde çalışacağız” dedi.

“Kampüsümüzü Barınak Olarak Görüyorlar”

Kampüsteki köpeklerle ilgili konuşan Prof. Dr. Özlenen Özkan, dışarıdan çok sayıda hayvanın bırakıldığını belirttikten sonra, “Bizim kampüsümüzü barınak olarak görüyorlar. Üniversitenin dışına kaç kez tel örgü çekmemize rağmen onu gelip kesiyorlar. Bunları kameralarla tespit ettik. Ayrıca üniversite yerleşkesi çok büyük olduğundan güvenlik önlemi almak da problem haline geliyor. Tabii biz elimizden geldiğince onlara mama bulmaya çalışıyoruz ama diğer taraftan aşı yaptıracak ve kısırlık tedavisi uygulayacak bir bütçemiz de yok. Sponsor bulmaya çalışıyoruz ama o da bir yere kadar” diyerek sözlerine devam etti.

“Can Benim İçin Çok Kıymetli”

Her canın kendisi için çok kıymetli olduğunu dile getiren Özkan, “Ben hayvansever bir insanım. Kendi evimde 2 köpeğim var. Toplamda 10 köpeğe bakıyorum. Bu anlamda beni kimse hayvan sevmemek ile suçlayamaz. Bunu ispatlamanın da bir lüzumu yok. Çünkü ben bir doktorum aynı zamanda. Can benim için çok kıymetli. Hayvanları da gerçekten çok seviyorum. Onlar da bize muhtaç çünkü. Hiçbirine kıyamıyorum. Ancak insanlara bunu anlatmakta zorluk yaşıyoruz.   Bir taraf kendini hayvansever olarak görüyor, diğer tarafı da hayvan sevmezlikle suçluyor. Aslında öyle bir şey yok, bunu yenmemiz gerekiyor” dedi.

Kampüsteki hayvanlarla ilgili bir proje yürütüldüğünü de aktaran Özkan, “Bir bölgeyi hayvanlar için planladık. O bölgede hayvanların daha özgür bir şekilde dolaşmasını sağlayacağız. İnşallah daha iyi olacak ama dışarıdan hala hayvan gelmeye devam ederse de ne yapacağım bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“Olbia Öğrencileri Daha Güzel  Karşılayacak”

Olbia’da yer alan amfi tiyatroyla ilgili ise Özkan: “Hem Olbia hem de amfi tiyatroda altyapı ve elektrikle alakalı çok ciddi sıkıntılar var. Amfimiz  güzel bir yer. Tamir edeceğiz. Onun için de bütçe lazımdı bulduk. İnşallah gelecek dönem Olbia daha güzel bir şekilde öğrencileri karşılayacak.”

“Güzel Bir Mezuniyet Töreni Olacak”

Mezuniyet töreninin 7 Temmuz’da yapılacağını söyleyen Özkan, “Sanatçının kim olacağı şu an belli değil. Bu işler biraz da para işleri. Parasız sanatçı getirebilmek mümkün değil. Uygun koşulları sağlayabilirsek istenilen sanatçıları getirme imkânımız olacak. Sonuçta bir kez mezun oluyorsunuz, güzel bir eğlence olacak” diye konuştu.

“Üniversitemizi Seçerseniz Pişman Olmayacaksınız”

Son olarak tercih döneminde Akdeniz Üniversitesini yazacaklara tavsiyelerde bulunan Özkan, “Akdeniz Üniversitesi çok güzel bir üniversite. Hem Antalya’da hem de güzel büyük bir kampüsümüz var. Kampüsümüz denize yakın. Antalya’da yaşamak da çok keyifli. Fakültelerimiz kendini kanıtlamış fakülteler. Öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi’ne gönül rahatlığıyla gelebilirler. İyi öğrencilerin bizi seçmesi bizi de daha iyi yapıyor. Bu açıdan çok kıymetli. İlk 1000 arasına giren öğrencilere burs veriyoruz. Öğrenci topluluklarımız var onların da altyapılarını güçlendirmek için çok uğraşıyoruz. Güzel bir kampüs hayatımız, kaliteli bir eğitimimiz var. Eminim ki üniversitemizi seçerseniz pişman olmayacaksınız. Hepinizi bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Berkay Zengin