Romeo ve Juliet Sanatseverleri Büyüledi

Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde William Shakespeare’nin aynı adlı eserinden üretilen ve bestesini Çaykovski’nin yaptığı “Romeo ve Juliet” balesi sahnelendi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen “Romeo ve Juliet” balesi yine büyük ilgi topladı. Sanatseverleri bir araya getiren gösteride ‘Romeo ve Juliet’in libretto ve koreografisini Volkan Ersoy ile Armağan Davran hazırladı. Müzik düzenlemesi Tolga Taviş’in yaptığı eserde ‘Juliet’ rolünü Iaroslava Volkova, ‘Romeo’ rolünü ise Tolga Burçak üstlendi. Umut Çaltekin ‘Mercutio’, Yiğit Erhan ‘Tybalt’, Burak Özbek ‘Paris’, Artur Ivanon ‘Benvolio’, Selin Berkmen ‘Lady Capulet’, Cenk Şahinalp ‘Lord Capulet’, Seda Manaz ‘Rosaline’, Cem Kaytmaz ‘Peder Lawrence’, Fadime Keskin ‘Dadı’, Sevgim Aksoy- Seda Manaz ‘2 Kız’, Özlem Tekinay ‘Lady Montegue’, Devrim Saraçoğlu ‘Lady Montegue’, Mehmet Sipahi de ‘Vali’ rollerini canlandırdı.

“Bu Eserleri Sahnede Canlandırmak Büyük Keyif”

Oyun sonrası Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Sanatçı Tolga Burçak (Romeo), “Bu eserleri sahnede canlandırmak büyük keyif. Her karakter çok özgün bir figür olsa da tabii ki dansçının da kendinden kattığı, kendi içinden yaratmış olduğu mimikler, davranışlar ve hareketler illaki oluyor” diye konuştu. Birçok eserde yer alan sanatçı, Anna Karenina’nın kendisi için zirve olduğunu söylese de Romeo’yu canlandırmanın kendisine ayrı bir lezzet verdiğini vurguladı.

“Verilen Büyük Emek Sonunda Ortaya Güzel Şeyler Çıkıyor”

Ancak büyük uğraşlar sonucu ortaya güzel işler çıkabileceğini söyleyen Burçak, “Sahneye çıkmadan önce özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Koreografisinden makyajına, müzik düzenlemesinden kostümlerine her alanda büyük emek var. Seyircilerde koltukları doldurarak ve alkışlarıyla bunun karşılığını veriyor” ifadelerini kullandı.

Romeo ve Juliet Balesi, kaçıran izleyiciler için 2 ve 16 Kasım tarihlerinde Ahmet Haşim Kültür Merkezi’nde yeniden sahnelenecek.

Haber: Yaşar Soylu -Ali Demir