Şehrin En Güvenilir Ürün Satış Mağazası Ziraat Fakültesi’nde

Akdeniz Üniversitesi  Ziraat Fakültesi tarafından “Akademi Çiftlik” markasıyla üretilen hayvansal ve tarımsal ürünler,  satış ofisinde uygun fiyatlar ile tüketiciye sunuluyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi kampüs işletmesinde iki yüz dekar alanda gerçekleştirdiği üretim ile hem Akdeniz Üniversitesi personeline hem de Antalyalı vatandaşlara hizmet veriyor. Günlük bir ton üzerinde süt üretimi gerçekleştirilen kampüste, yaklaşık  dört yüz litre süt;  ayran, krema, yoğurt ve peynir gibi ürünlere dönüştürülürken kalan süt ise çiğ olarak satılıyor. Ayrıca kampüs işletmesindeki  15 bin metrekare kapalı alanda yapılan sebze hasadından elde edilen çeri domates, sivri biber, marul, patlıcan ve çilek gibi ürünler de satış mağazasında satılıyor. Meyve bahçelerinin de bakımları yapılarak en az 2 yıl içerisinde satış mağazasındaki yerlerini alması planlanıyor.

“Yoğun Talebe Yetişmeye Çalışıyoruz”

Akil Haber Ajansı’na açıklama yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, satış ofisindeki talebe yetişmeye çalıştıklarını söyleyerek pandemiyle birlikte satışlarının arttığını, insanların daha güvenilir yerleri aradıklarını belirtti. Ziraat Fakültesi olarak en büyük güvencelerinin güvenli ürünler olduğunu belirten Erkan, “Tarımsal ilaç ve ilaç uygulamasından hasada kadar geçen sürede titiz davranıyoruz. Bizden ürün alan herkes rahatlıkla güvenle tüketebilirler” dedi.

“Hayvancılık Bölümümüz Güçlü Bir Faaliyet Alanı”

Süt ürünleri ve sebzeler dışında da ürünlerinin olduğunu belirten Erkan, hayvansal ürünlerin de satışını yaptıklarını, yaklaşık 300 gezen tavuklarının olduğunu, bunların 20’sinin yumurta vermeye başladıklarını belirtti. Mayıs ayı itibariyle gezen tavuk yumurtalarını da tüketiciyle buluşturmak istediklerini söyledi.  Bıldırcın yumurtası, bıldırcın ve tavuk etlerini de zaman zaman satışa sunduklarını belirten Erkan, “Hayvancılık bölümümüz güçlü bir faaliyet alanı” dedi.

Haber: Hasan Hakan Simav