Sevil Berberi Perdelerini Antalyalı Sanat Severlerler İçin Açtı

Rossini’nin ölümsüz eseri Sevil Berberi, perdelerini Antalyalılar için bir kez daha açtı. Türk halkı tarafından Figaro nakaratı ile özdeşleşen, Gioacchino Rossini’nin komik opera oyunu sanat severlerce defalarca ayakta alkışlandı. Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sanat severlerle buluşan komik operada Figaro’yu Onur Alpaslan, Rosina’yı Tuğçe Oğuzülgen, Kont Almaviva’yı Enis Ok, Dr. Bartolo’yu Engin Suna, Don Basilio’yu Umut Tarık Akça, Berta’yı Oya Vural, Fiorello ve Subay’ı Toygarhan Atuner canlandırırken, orkestrayı ise Hakan Kalkan yönetti.

İzleyenlere Keyifli Dakikalar Yaşattı

Ekspresyonist tarzda tasarlanmış gösterişli bir dekorun tercih edildiği opera, Nursun Ünlü’nün tasarladığı kostümlere de göz kamaştırdı. Yaklaşık üç saat sürmesine rağmen temponun hiç düşmediği bu iki perdelik uzun eser, son dakikaya kadar seyircinin ilgisini kaybetmeden kalabalığı güldürmeyi başardı ve bittiğinde dakikalarca güçlü bir şekilde ayakta alkışlandı.

Paragöz Berber Figaro’nun Entrikaları İşleniyor

Dr. Bartolo’nun manevi kızıyla evlenip mirasına konmaya çalışan Kont Almaviva ve ona yardım eden paragöz berber Figaro’nun entrikaları hakkındaki Sevil Berberi, 17. yüzyılda İspanya’nın Madrid kentinde geçiyor. Dünyanın en ünlü ve en çok ilgi gören bu ihtişamlı eseri, günlük hayatımızda sıklıkla duymaya alıştığımız birçok melodinin de kaynağı.

Haber: Özlem Akça ve İsmail Kısacık