Şifa Çiçek Geleceğin İletişimcileriyle Bir Araya Geldi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Işık Tuncel’in moderatörlüğündeki buluşmada öğrencilere spor gazeteciliğinde haber dili ile ilgili bilgilerini anlatan Şifa Çiçek, gazeteci adaylarıyla meslekte yaşadığı tecrübelerini de paylaştı.

TSYD Antalya Şube Başkanlığı’nın yanı sıra kendisine ait olan Akdeniz Manşet gazetesinin genel koordinatörlüğünü de yürüten Şifa Çiçek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) başkan yardımcılığı, Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı görevlerinde bulunurken aynı zamanda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Antalyaspor Divan Kurulu’nda üye olarak bulunuyor.

“Kademe Kademe Yükseldim”

Kariyeriyle alakalı geçtiği dönemlerden bahseden Çiçek, “Ben mektepli biri değilim. Ancak bu mesleği her şeyiyle çok benimsedim, tozunu toprağını yutarak geldim. Her evresini çok ciddi bir şekilde yaşadım. Kademe kademe yükseldim. Bugün bir medya grubunun genel koordinatörüyüm ama ağırlıklı olarak spor haberlerine yöneliyorum. Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum. TSYD’nin iki dönemdir şube başkanlığını yürütüyorum. Türkiye çapında spor alanında çok kıymetli isimlerle dostluklarım var. Hepsi bu mesleğe gönül verdiğim için oldu” ifadelerini kullandı.

“Bu Mesleği Sevmezseniz Bu işi Yapamazsınız”

Meslek ile alakalı olumlu ve olumsuz birçok konuya değinen Çiçek, “Bu işi yapabilmek için bu mesleği sevmeniz gerekiyor. Bu mesleği sevmezseniz bu işi yapamazsınız. Gazetecilik de her meslek gibi kutsal bir meslek. Kariyeriniz boyunca doğru haberi en hızlı bir şekilde insanlara aktarmanız gerekiyor. Ben hiç bu meslekten para kazanamadım. Ama çok ciddi bir itibar kazandım. Temiz bir gazetecilik yaparsanız, itibar ve saygı kazanıyorsunuz” dedi.

İletişim fakültesi öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Şifa Çiçek, geleceğin iletişimcilerine her alanda destek olacağını sözlerine ekledi.

Haber: Yaşar Soylu