Sıla Yeni Klibini İranlı Kadınlara İthaf Etti

Sanatçı Sıla yeni klibini İran’da başörtüsünü doğru takmadığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini’ye ve özgürlük mücadelesi başlatan İranlı kadınlara ithaf etti.

Sıla “Kalksın Uyuyanlar” isimli yeni şarkısının klibini İran’da “Ahlak Polisi” tarafından başörtüsünü “İslami usullere uygun” takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve gözaltında hayatını kaybeden Mahsa Amini ve Amini’nin ardından ülke genelinde özgürlük mücadelesi başlatan İranlı kadınlara ithaf etti.

Türkçe ve İngilizce Metin Yayınladı

Klibinde İran protestolarında sembol haline gelen saçlardan oluşmuş bayrağa da yer veren Sıla “Özgürlük isyan değildir” şeklindeki sözleriyle İranlı direnişçi kadınların yanında olduğunu vurguladı.

Sıla İran’da özgürlük mücadelesi veren kadınlara Türkçe ve İngilizce olarak kaleme aldığı bir yazıyla da İran’daki kadınlara şöyle seslendi: “Özgürlük isyan değildir, koşullara bağlı bilinir, değildir. Özgürlük başkasına ait değildir, şahsidir. Karardır, emeldir, zatendir. Dayatılana ‘Hayır’ demeyi emin olarak, ürkmeden söylemek, içine çöken kayayı kalbinden çıplak elle fırlatmaktır özgürlük. Zulmedene akıl, gönül yolu, şifa ve vicdan dilemek, anlamayan herkese anlatmak boynumuzun borcudur. Hürriyete inancı kırılmış dünyalı bütün kadın kardeşlerim, haysiyetinin peşinde koşan İranlı kadın kardeşlerim, dirençli ellerinizi çareyle tutmaya yemin ettim. O bayrak bizim. O bayrak biziz. Saç savrulan ve haliyle savunulmayandır. Devran… Döner”

Haber: Emre Gürlemiş