Spor Muhabiri Şevval Kara İletişimcilerle Buluştu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu spor muhabiri Şevval Kara ‘Ben Mezunum, Bana Sor’ etkinliğinin konuğu oldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Dr. Öğr. Üyesi Hediye Aydoğan’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide öğrencilerle mesleği hakkında merak edilenleri paylaşan Kara, Akil Haber Ajansı’nın sorularını da yanıtladı.

“Ben Sevdiğim İşi Yapıyorum”

Etkinliğin ardından Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Şevval Kara; “Küçükken tuttuğum takıma olan tutkum beni bu işe itti, ben bu işten sıkılmam dedirtti. Ya işinizi seveceksiniz ya da sevdiğiniz işi yapacaksınız. Ben sevdiğim işi yapıyorum. Hiç sıkılmıyorum” dedi.

“Kulüplerle Çalışmak Avantajlı”

Haber yazımındaki tecrübelerinden bahseden Kara; “Haberlerime hazırlanırken kulüp haberi yaptığım için kulübün aleyhine olabilecek şeyleri eleyip, kulüp lehine olacak şeyleri ortaya çıkartıp yazıyorum. Kulüplerle çalışmanın böyle bir avantajı var. Haber Global’de çalışırken daha farklıydı, kendi yorumumu çok katmadan direkt düşüncelerimi yazıyordum. Haber, bu şekilde daha çok benim oluyordu” şeklinde konuştu.

“Kadınların Bu Sektörde İyi Yerlere Gelmesini İstiyorum”

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına tavsiyelerde bulunan Şevval Kara; “Bu sektörde kimse kendinden ve tavrından ödün vermemeli. Herkes kendi karakterini ve duruşunu ortaya koyarak bir marka yaratmalı. Ben kadınların sektörde çok iyi yerlere gelmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin mezuniyet sonrası yaşadığı sorunlara ilişkin de konuşan Şevval Kara; Mezun olunca ne yapacağım sorusunu soran öğrencilere, sürekli çalışmaları ve kendilerini geliştirmeye her zaman açık olmaları gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Haber: Sude Nur Pamuk, Elis Zehra Karabacak, Halil Termelioğlu