Tarım Muhabirliği İçin Sektör-Meslek Birliği-Akademi İşbirliği

Tarımın başkenti Antalya’da tarım haberlerinin doğru bir dille, doğru verilerle kamuoyuna doğru yansıtılması amacıyla eğitim başlatılıyor. Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) işbirliğinde başlayacak eğitimlere Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi de destek verecek.

Bu kapsamda AGC Başkanı İdris Taş, Başkan Vekili Öğr. Gör. Işık Tuncel ve ATB Basın Danışmanı Vahide Yanık, AÜ. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tülay Şeker ve Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şeker’i ziyaret etti.

Alan muhabirliğinin her geçen gün daha çok önem kazandığı bir dönemde, tarım muhabirliği alanında kendini yetiştirmek isteyen, usta gazetecilerden tarım muhabirliği eğitimi almak isteyen gazeteci adaylarını eğitim programına beklediklerini belirttiler.

Tarım, gazetecilik alanında hizmet veren meslek örgütlerinin organizasyonu ve üniversitesi desteği ile gerçekleşecek eğitimler, 12-30 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak.