Tıp Bayramı Akdeniz’de Coşkuyla Kutlandı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 14 Mart Tıp Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı. Geleceğin doktorları müzik eşliğinde eğlenirken geleneksel tavuklu pilav dağıtımı etkinliğine de katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde gerçekleştirilen kutlama törenine Rektör yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete,  Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse katıldı. 14 Mart Tıp Bayramı geleneksel tavuklu pilav dağıtımı ve öğrencilerden oluşan müzik gruplarının verdiği konserler gün boyu devam etti.

Diğer yandan 14 Mart Tıp Bayramını kutlamak için Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret etti.

“Bu Kutsal Mesleğin Bir Mensubu Olmaktan Büyük Gurur Duyuyorum”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan 14 Mart Tıp Bayramını bir mesaj yayınlayarak kutladı. Başta Akdeniz Üniversitesi’nde görev yapan sağlık personelleri ve tüm tıp camiasının bayramını kutlayan Özkan, “Tarih boyunca pek çok amansız hastalığa çare bulmuş, çalışmaları için kendi sağlığını tehlikeye atmış, buluşlarıyla tıp biliminde çığır açmış tüm bilim insanlarımızı minnetle anıyor, bu kutsal mesleğin bir mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

Haber: Kübra Can