Tiyatro Severler Araf Oyununda Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Yaratıcı Sanatlar Topluluğu,  Olbia Çarşısı Salonunda “Araf” adlı tiyatro oyununu sergiledi. Çok sayıda tiyatro sever öğrencinin katılım gösterdiği oyun üç perde halinde oynandı.

Ariel Dorfman’ın kaleme aldığı, Deniz Akyalçın’ın yönetmenliğini üstlendiği tiyatro oyununda birbirine acı çektirmiş iki insanın birbiriyle hesaplaşması konu olarak işlendi. İki saat süren oyunda kadın oyuncuyu Asya Bozarslan canlandırırken erkek oyuncuyu ise İlke Deniz Ercan canlandırdı. Oynanan Oyunda “Beden insan için tuzaktır” sözleri damga vururken sahne sonunda salonda ki izleyiciler, oyuncuları uzun süre ayakta alkışlamasıyla sona erdi.

“Affettikleriyle Ne Kadar Yaşarlar?”

Oyun sonrası AKİL Haber Ajansına konuşan yönetmen Deniz Akyalçın, tiyatroyla ilgilenen gençlerin en başta iyi bir izleyici olması gerektiğini, bunun içinde sürekli tiyatro oyunlarına gitmeleri gerektiği dile getirdi. Yönetmenliğini üstlendiği oyun hakkında da konuşan Akyalçın, “Affetmek kolay başardığımız şeyler değil. Kendi hayatımızda çok kolay başaramıyoruz bunu. Oyunumuzda birbirine acılar çektirmiş iki insanın hesaplaşmalarını görüyoruz. Burada birbirlerini affedebiliyorlar mı yoksa affedemiyorlar mı? Seyirciye aktarmak istediğim şey de tam affetmeyle ilgili. Kendi hayatlarında affedebildikleri ne var? Ya da affettikleriyle ne kadar yaşayabiliyorlar? Bunları kendilerinde sorgulamalarını istedim” diyerek sözlerini tamamladı.

“Burada Bir Aileyiz.”

Oyuncu İlke Deniz Ercan, AKİL Haber Ajansına yaptığı açıklamalarda Yaratıcı Sanatlar Topluluğunun sadece bir topluluktan ibaret olmadığını, burada her şeyden önce bir aile kavramının oluştuğunu dile getirdi. Sergilenen oyunda çok sayıda insanın da emeğinin olduğu vurgulayan Ercan, “Bu tarz oyunların sürekliliği için elimizden geleni yapıyoruz. Tiyatro bizim için çok önemli bir sanat dalı. Bu sanat dalını en iyi şekilde icra etmek içinde her daim çabalamaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Oyuncu Asya Bozarslan ise,  “ Tiyatronun herkese özgüven kattığını düşünüyorum. Gerçek hayatta bir kişiyiz ama sahnede istediğimiz kişi olabiliyoruz, özgür olabiliyoruz ve insanlar bunu alkışlıyor. Burada ben kim olursam olayım alkışlanacağım. İzleyici o kötü karakteri bile anlamaya çalışıyor. Tiyatro düz bir insan olmaktan çıkarıyor bizi” dedi.

Haber: Ezgi Kuluğ, Yıldız Asya Uzunpınar, Zeynep Aktaş

Fotoğraf: Yıldız Asya Uzunpınar