Tour Of Antalya’da Kazanan Pedallar Belli Oldu

2022 Tour of Antalya renkli görüntülerle kapanışı yaptı. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği son günde kazananlara ödülleri takdim edildi. 2022 Tour of Antalya’nın kazanan pedallar ise son etapta Mareczko olurken, genel klasman birincisi Jacob Hindsgaul dört günlük mücadelede şampiyonluğunu ilan etti.

Tour of Antalya’da dört gün süren heyecan sona erdi. Görkemli bir kapanışa sahne olan yarışmanın son gününde Antalya Büyükşehir Bando Takımı ve Orkestrası sahne alırken, çocuklar için kurulan alanlarda çocuklar, satranç, manga, jenga gibi oyunlarla eğlenceli vakitler geçirdi. Kapanış etabı Antalya-Antalya olan yarışmanın son etabını Alpecin- Fenix takımından Jakub Mareczko birinci sırada tamamladı. Organizasyonun son etabında dereceye giren bisikletçiler belli oldu. Genel Ferdi Klasman liderliğini koruyan Uno- X takımından Jacob Hindsgaul, 2022 yılının şampiyonu oldu. Hidsgaul’a Magenta formasını ve ödülünü ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

“Benim İçin İlk Oldu Umarım Son Olmaz”

Şampiyon Bisikletçi Jacob Hindsgaul, yarışın ardından büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirdi. Danimarkalı sporcu “İnanması bile zor. Benim için ilk oldu ama umarım son olmaz. Arkadaşlarım beni önde tutmak için çok çalıştılar. Zamana karşı yarışlar benim ülkemde çok önemlidir. İyi bir yeteneğim var, hem yokuşta hem zamana karşıda iyiyim. Öyle mutluyum ki” dedi.

Bakan Kasapoğlu Son Günde Pedal Attı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu organizasyonun “İklim Değişikliği Farkındalık Sürüşü” temalı turu kapsamında kendisinin de 2,5 kilometrelik bir etapta pedal çevirdiğini aktardı.

Haber: Şerif Ali Duman