TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Gençlerle Bir Araya Geldi

TÜBİTAK, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlediği “TÜBİTAK Başkanı ile Söyleşi” başlıklı etkinlik Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

TÜBİTAK, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO)  düzenlediği “TÜBİTAK Başkanı ile Söyleşi” başlıklı söyleşide TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Söyleşide, iklim değişikliği, TÜBİTAK destek programları, STAR Bursu ve Teknofest gibi pek çok konu konuşuldu. Söyleşi 2 parça halinde gerçekleştirildi.

“Türkiye’nin En Büyük Tarım Teknokentini Kuracağız”

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, 94 teknokent arasında 8’inci sırada olduklarını ve Türkiye’nin en büyük tarım teknokentini kurmayı hedeflediklerini ifade etti.  Yavuz, teknokent bünyesinde atılan imzaların Antalya’nın teknoloji anlamında kaderini değiştireceğini ifade etti.

“Öğrencilerimizi Yükselen Teknoloji ile Buluşturmak En Önemli Hedefimiz”

Söyleşi kapsamında konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da, geleceğin teknoloji üzerine kurulduğunu, gelişen dünyada teknoloji ve eğitimin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Ardından “Geleceğimiz olan siz değerli öğrencilerimizi yükselen teknoloji ile buluşturmak en önemli hedeflerimizden bir tanesi” ifadesini kullandı.

“Hedefimiz Teknolojiyi Tüketen Değil Üreten Gençler Yetiştirmek”

Etkinlik sonunda AKİL Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gelecek sene Teknofest’in Antalya’da düzenlenmesi istediklerini ancak cumhuriyetimizin 100. yılı olmasından dolayı festivalin İstanbul’a verildiğini ifade etti. 2024 yılında düzenlenecek olan Teknofest’in Antalya’da düzenlenmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 94 teknokent arasında 8’inci olduklarını ancak çok yakında 7’inci olacaklarını hissettiğini belirten Özkan, teknokentin asıl amacının teknolojiyi tüketen değil üreten gençler yetiştirmek olduğunu memlekete ve şehre katma değer katabilmek olduğunun altını çizdi.

Haber: Adilcan Özdemir

Fotoğraf: Adilcan Özdemir