Tufan Elektromobil Takımı Elektrikli Araç Yarışları Kategorisinde Finalde

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu’nun kurduğu Tufan Elektromobil takımı, “TUFAN V2” isimli elektrikli araba ile TEKNOFEST 2022’de finale kaldı.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdikleri ‘TUFAN V2’ isimli elektrikli araba Kocaeli’de gerçekleşen TEKNOFEST 2022’de “Elektrikli Araç Yarışları” kategorisinin finalinde boy gösterdi. Yarışma öncesinde 2 farklı rapor aşamasından başarıyla geçen takım, jürilerin kontrolünden de başarıyla geçerek piste çıkmaya hak kazanandı. Araç, 24 başarılı tur atarak Akdeniz Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil etti.

Örülen Duvara Bir Tuğla Eklemek

Tufan Elektromobil Takımı, düşüncelerini Akil Haber ile paylaştı. Takım kaptanı Bedirhan Dertli, faaliyetlerini Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu adı altında yürüttüklerini belirtirken: “Çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam ediyoruz. Bu yarışmalara 10-15 yıldır katılan takımlar var. Biz iki yılda kendimizi jüri ve izleyiciler nazarında kanıtladık. Başarımızın üstüne ekleyerek devam edeceğiz. Bizden sonra gelen mühendis adaylarına bir yol açmak, ördüğümüz duvara her yeni mühendis adayının bir tuğla eklemesini istiyoruz. Biz bu yoldan yürüdük, yeni Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim alacak mühendis adaylarının da bu yoldan yürümesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencinin Emeğini Savunan Herkes Destekler

Takım kaptan yardımcısı Yonca Eylül Sel, üretilen aracın ulusal ve uluslararası alanda Akdeniz Üniversitesi’ni ön plana çıkaracağını savunarak: “Ürettiğimiz araç %100 elektrikli, elektrik ve makine aksanı, motor ve batarya tamamen bizim üretimimiz. Bu araçla biz hem Türkiye’de hem dünyada Akdeniz üniversitesi Mühendislik Fakültesini gerçekten ön plana çıkartıyoruz. Uzun süre üzerinde çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Öğrencinin emeğini savunan herkesin bizi desteklemesini bekliyoruz” dedi.

“Bizim Değil Üniversitenin Aracı Olmalı”

Takım Yazılım Bölümü Üyesi Gökcan Sarıarslan ise takımın gelecek planlarından bahsederken, “Önümüzdeki yıl hedeflerimiz kupalardan birini üniversitemize getirmek. Umarım bunu gerçekleştirebiliriz. Başta aracımızı hafifletmeyi planlıyoruz ardından yapay zekâ kullanarak verimliliği iyileştirmek başlıca hedeflerimiz arasında. Araç bizim değil üniversitenin aracı olmalı” ifadesini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, finale kalan Tufan Elektromobil takımını başarılarından dolayı tebrik etti.

Haber: Emre Gürlemiş