Türk Boksör Nakavt ile WBC Asya Gümüş Kemerini Aldı

Serdar Avcı, Ukrayna’da oynanan maçta Hindistanlı rakibi Kuldeep Singh’i ikinci rauntta nakavt ederek WBC Asya Gümüş Kemeri’nin sahibi oldu.

10 raunt üzerinden oynanan karşılaşmanın ilk bölümüne hızlı bir giriş yapmasına rağmen aldığı yumruk darbesiyle Avcı’nın dudağı açıldı ve ünlü boksöre dikiş atıldı. Sonraki bölümde hızlı ataklarına devam eden Avcı, ikinci rauntta sert yumruklarla rakibini yere devrildi. Hintli boksörün ayağa kalkamaması üzerine Serdar Avcı, WBC Asya Gümüş Kemeri’nin sahibi oldu.

“Bir Sonraki Hedefim WBC Altın Kemerini Almak”

Şampiyon Türk boksör, maç sonrası AKİL Haber’e yaptığı açıklamada maçın zorlu geçtiğini vurguladı: “Zor bir maçtı. Bu maçtan önce Mike Tyson’ı mağlup eden İngiliz boksör Danny Williams ile oynamıştım. Danny Williams Mike Tyson’dan tutun birçok ünlü boksörün mağlup etmeyi başarmış başarılı bir boksör. Williams’ın maçı benim için eleme maçı oldu. Bu maçı aldıktan hemen sonra Hindistanlı rakibimle WBC Asya Gümüş Kemer maçına çıktım. Tabi ki zorlandım çünkü iki tarafında kaybetmek istemeyeceği önemde bir kemer için dövüştük. Sonuna kadar mücadele ettik. Maçta biraz yorgundum çünkü maçtan yirmi, yirmi beş gün önce çok önemli bir isme karşı bir maç oynamıştım. Birinci raunt çok hızlı geçti ikinci rauntta da çok fazla baskı yapınca rakibimi nakavt ettim.”

Şampiyonluktan büyük sevinç duyduğunu belirten başarılı boksör, bir sonraki hedefinin WBC Altın Kemeri’ni almak olduğunu belirtti.

Haber: Güldeste Demirtaş