Türkiye ile Gürcistan Ortak Sınır Tatbikatı Gerçekleştirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Gürcistan Sınır Polisince, Gürcistan’ın Samtskhe Javakheti bölgesindeki Vale-Türkgözü Sınır Kapısı’nda ‘Türkiye-Gürcistan Hudut Birlikleri Değişim Tatbikatı 2021’ düzenlendi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı Sınır Polisi İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, ortak sınır tatbikatının Gürcistan ev sahipliğinde düzenlendiğini belirtildi.

Tatbikatın amacının, iki ülkenin sınır güvenliğinin arttırılması olduğu belirtilirken ‘Ortak tatbikatın amacı, iki ülkenin sınır birimleri arasında kara sınırlarının korunması konusundaki deneyimini paylaşmak ve sınır güvenliği konularında koordineli eylemler geliştirmektedir’ ifadesine yer verildi.

Türkiye’nin 22 personel ile katılım sağladığı tatbikatın kapanış törenine katılan 25’inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Gürcistan İçişleri Bakanlığı Kara Sınır Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Albay Emzar Abramişvili, yaptıkları konuşmada tatbikata katılan askeri personele teşekkür etti.

Haber: Yunus Emre Yüksek