Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Ziraat Fakültesi Akdeniz’in

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Türkiye’nin en çok tercih edilen fakültelerin başında geliyor. Dokuz bölümü bulunan Ziraat Fakültesi’nde dört bölüm ilk sıradan diğer beş bölüm ise ikinci sıradan öğrencileri kabul ediyor. Bunun en önemli nedeni ise Türkiye’deki cam seralarının yüzde 85’inin, örtü altı seralarının ise yüzde 40’ının tarım şehri Antalya’da olması.

Akil Haber Ajansı’na güncel durumu değerlendiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “En büyük kazancımızın Antalya gibi bir şehirde yaşıyor olmamız. Tarımsal açıdan bakarsak üç temel ekolojiyi burada görüyoruz. Ilıman, subtropik ve tropik iklimin hepsini barındırıyor” dedi.

Tercihlerdeki sıralama rakamlarına bakıldığında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin iyi bir eğitim verdiğinin altını çizen Erkan, nitelikli mühendis yetiştirmek için çabaladıklarını söyledi.

“Aksu’ya Teknoloji Merkezi Yapmak İstiyoruz”

Ziraat Fakültesi olarak sadece kampüs içerisinde değil, kampüs dışında da alanlarının olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Üniversitemizin Aksu bölgesinde bin 100 dekarlık alanı var. Bu alanda şuan buğday ve az da olsa zeytin gibi meyve ağaçları ekili. Burada üretimler devam ediyor” dedi. Amaçlarının bu bölgede ilerleyen yıllarda teknoloji merkezi kurmak olduğunu söyleyen Erkan, üniversitelerin birer bilim ve teknoloji merkezi olduğunu, bu bilim ve teknolojik gelişmelerden geri kalmamak için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziraat Fakültesi olarak 3,5 yıl teorik 6 ay pratik eğitime geçmek ve altı aylık eğitim ayağını Aksu’da kurmak istiyoruz. Amacımız öğrencimizin teknoloji merkezindeki her türlü imkândan yararlanabilmesini sağlamak ve yapacağımız merkezde alt yapılardan üst yapılara kadar her şeyin en iyisini yapmak. Yemekhanesi, yatakhanesi ile burayı dış dünyaya entegre etmek istiyoruz. Burada tamamen öğrencilerimizin staj faaliyetlerini öğrenmelerini ve mesleğe hazır olmalarını amaçlıyoruz.”

Haber: Hasan Hakan Simav