Türkiye’de Göç Politikaları ve Uygulama Örnekleri Konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları ve Araştırma Merkezi (ASPAG) ile Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilciği ortaklığında “Türkiye’de Göç Politikaları ve Uygulama Örnekleri” başlıklı konferans düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Doç. Dr. Didem Danış, Dr. Öğr. Üyesi Yuliya Biletska, Prof. Dr. Muammer Tuna ve Semanur Kurt sunumlarını gerçekleştirdi. Konferansta, Türkiye göç politikaları ve sonuçları başta olmak üzere Ukraynalı mültecilerin son durumu, yerleşik göçmenler, Antalya’daki göçmenlerin yardımlaşma ağları gibi çeşitli konular konuşuldu. Etkinlikte ayrıca, göçmenlerin entegrasyonuyla ilgili neler yapılabileceği ve hangi kanalların kullanılabileceği üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

Müfredatta Kültürler Arası Uyum Dersi Olmalı

Konferansta, ders müfredatlarına “Kültürler Arası Uyum” dersinin eklenmesi gerektiği dile getirildi. Derslerde kültürlerin kendine has olan zenginlikleri, yemekleri, jest ve mimikleri gibi özelliklerinin öğrencilerle paylaşılması öngörülürken hedef olarak ise öğrencinin kendi çevresi, ailesi ve arkadaşları belirlendi.

Antalya Bir Laboratuvar Olabilir

Göç konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve gündemden düşürülmemesi gerektiğinin altı çizilen konferansta, Antalya kentinin de bir laboratuvar, deney ortamı olarak kullanılabileceği vurgulandı.

Haber: Polat Koçak