Ulu Önder Vefatının 85. Yıldönümünde Sevdiği Şarkılarla Anıldı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Antalya Reklamcılar Derneği(ARD) ve Muratpaşa Belediyesi’nin Atatürk’ü anmak için düzenlediği Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar konseri Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlik, Atatürk ve silah Arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

İdris Taş: “Aramızdan sadece bedenen ayrıldı.”

Konser öncesi söz alan AGC Başkanı İdris Taş, “Cumhuriyetimizi, bizlere ve gençliğe hediye eden Mustafa Kemal Atatürk aramızdan sadece bedenen ayrılmıştır. Bizler hediye ettiği Cumhuriyetin 100. Yılını gururla kutladık. Ancak ikinci yüzyılını göremeyebiliriz.  Bu gün kendisini dinlediği müziklerle hissetmeye çalışacağız ve hatırlayacağız” şeklinde konuştu.

Oya Kansu: “Mustafa Kemali En Sevdiği Şarkılarla Anmak Bizim İçin Onurdur”

Antalya Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kansu ise yaptığı konuşmada, “Bu programı bu salonda gerçekleştirmek bizlere gurur veriyor. Mustafa Kemal’i en sevdiği şarkılarla Anmak Bizim için onurdur. Kendisini severek dinlediği şarkılarla hissetmeye çalışacağız. Kendisinin sanata verdiği değeri Bir kez daha hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Programda eserleri Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Doç. Leyla Bayramoğulları ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Ekaterina Akti seslendirdi.

Haber: Taha Yasin Kaya