Umutlar Akdeniz’de Atölyelerle Yeşerdi

Akdeniz Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’ kapsamında 200 depremzede tarımsal ve sportif faaliyetlere katılarak moral buldu. Üniversitenin ana yerleşkesi içerisinde misafir edilen 100 erkek ve 100 kadın toplam 200 yetişkin depremzede için Mart ayında özel bir program hazırlayan ekip, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı makamında ziyaret ederek proje çıktıları konusunda bilgi verdi. Proje kapsamında depremzedeler, bahçe atölyelerinde kendi sebzelerini yetiştirirken, spor atölyelerinde de pek çok spor kursuna katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun, Antalya Valiliği ile 6 Şubat depreminden etkilenen afetzedelere yönelik ortaklaşa yürüttüğü ‘Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’ depremzedelere umut oldu. Ziraat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin de destek verdiği proje kapsamında yaklaşık 200 depremzede tarımsal ve sportif faaliyetlerden faydalanırken, ayrıca KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursuna da katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Demir Özdemir, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Metehan Yaykaşlı ve proje ekibi ile projeye katılan depremzede aileleri temsilen Erdem ailesi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı makamında ziyaret ederek proje çıktıları konusunda bilgi verdi.

Yaralar Birlikte Sarılıyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Deprem bölgesini ben de ziyaret ettim. Elbette acıların tarifi imkansızdı. Ancak millet olarak hep birlikte bu acıların da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yaralarımızın sarılmasına katkı sağlayan her projeyi çok önemsiyorum. Buradaki ailemizin pozitif düşüncülerinden, içten ve sıcak iletişimlerinden Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’nin de ne kadar faydalı olduğu anlaşılıyor” diye konuştu.

Depremzedeler Kendi Sebzelerini Yetiştirdi, Spor Kurslarına Katıldı

Ziyaret sırasında projenin temel amacının, ergoterapi yaklaşımı çerçevesinde depremzedelerin iyileşme ve normal hayata uyum sürecini kolaylaştırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Burhan Özkan, “Üniversitemiz Ana Yerleşkesi içerisinde misafir edilen 100 erkek ve 100 kadın toplam 200 yetişkin depremzede için Mart ayında özel bir program takvimi hazırladık. Depremzedelerimizle doğrudan etkileşim sağlama hedefi ile projenin atölye faaliyetleri Ziraat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlıklarının destekleri ile başladı. Spor Bilimleri Fakültesi desteği ile gerçekleştirilen spor atölyelerinde de aylık olarak oluşturulan gruplarla voleybol, basketbol, yüzme, doğa yürüyüşü ve okçuluk faaliyetleri gerçekleştirdiler. Ziraat Fakültemizin desteği ile sağlanan bahçe atölyesinde depremzedeler kendilerine verilen hobi parsellerinde domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz diktiler. Tüm bakımı ve sulaması depremzedelerin sorumluluğunda gerçekleştirilen atölye süresi sonunda depremzedeler kendi emekleriyle yetişen ürünleri hasat etti. Yıkılan umutlar ve heyecanı diriltip yüzleri güldürmek motivasyonu ile başlayan projemiz umutları yeşertip yüzleri güldürmeyi başarmış olmanın mutluluğu ile 26 Temmuz’da sonlandı.” diye konuştu. Prof. Dr. Burhan Özkan, afetzedelerin ayrıca haftada 2 gün 8 ders saatinde girişimcilik ekosistemi hakkında bilgilendirilerek KOSGEB geleneksel girişimcilik sertifikası da aldığını sözlerine ekledi.

Haber: Akil Haber Ajansı

0

Misyon

Vizyon

İletişim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
DUMLUPINAR BULVARI KONYAALTI / ANTALYA
Tel: 0 242 310 15 30
Tel: 0 242 310 15 31