‘Yangın Yeri’ Fotoğraf Sergisi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde

Demirören Haber Ajansı (DHA) Antalya muhabirlerinin, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan ve kısa sürede etkisini artıran şiddetli orman yangınlarında çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Yangın Yeri’ adlı serginin ilk gösterimi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapıldı. Serginin açılışında, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve DHA Bölge Müdürü Salih Uçar yer aldı.

DHA Antalya Bürosu’nda görev yapan muhabir ve foto muhabirler tarafından kaydedilen binlerce fotoğraf arasından seçilen 45 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özkan, “Sergi kendisini direkt olarak anlatıyor. İnsan bu görüntüler karşısında etkileniyor, ciğerlerinizde dumanı ve burnunuzda kokuyu hissediyorsunuz. Allah bir daha böyle bir felaketi göstermesin inşallah, tabii ki giden canlar insanın içini acıtıyor, dilerim en kısa zamanda o bölgelerimiz yeniden yeşillenir” dedi.

“Cumhuriyet Tarihinin Gördüğü En Büyük Yangın”

Sergi ile ilgili düşüncelerini dile getiren DHA Bölge Müdürü Uçar ise, “Manavgat yangını Cumhuriyet tarihinin gördüğü en büyük yangın. 75 bin hektarlık bir alanı yok etti, 59 mahallemiz haritadan silindi bu yangınla ve 8 kişi vefat etti. Bu büyük yangını da Demirören Haber Ajansı muhabirlerimiz 10 gün boyunca başından sonuna kadar takip etmiş ve sahada görüntülemişti, alevlerin arasında canı pahasına fotoğraf ve görüntü çekmişti. Biz de toplumda farkındalık yaratmak adına, iklim ve doğaya dikkat çekmek adına kamuoyuna sunduk. Akdeniz Üniversitesi de buna ev sahipliği yaptığı için, kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aynı sergi eş zamanlı olarak Antalya Kent Müzesi’nde de yer alacak. Sergiler, 10 gün boyunca açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek.