Yerel Basın Haberciliği ve İstihdam Konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından organize edilen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Yerel Basın Buluşmaları” etkinliğinde Antalya basınının önde gelen isimleri gazeteci adayları ile buluştu.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tülay Şeker moderatörlüğündeki etkinliğe Akdeniz Manşet Gazetesi Genel Koordinatörü Şifa Çiçek, Hür Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Aydın, Lider Medya Haber Koordinatörü ve Lider Gazetesi Başyazarı İbrahim Okumamış ve Antalya Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Uğur Keskin katıldı.

Yerel Basın Olmazsa Ulusal Basında Olmaz

Lider Medya Haber Koordinatörü ve başyazarı İbrahim Okumamış, “Yerel basın yoksa ulusal basının yaşaması mümkün değildir” vurgusunu yaparken, Antalya Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Uğur Keskin yerel basının özelliklerinden bahsederken, “Yerel basın kavga basınıdır. Antalya’nın yerel basını diğer yerel basınlardan farklıdır. Gazeteciliği kimse tarafından ‘O gazeteci değil bu gazeteci değil’ gibi bir yargıda bulunamaz” ifadelerini kullandı.

İnternet Basını Yazılı Basının Önüne Geçti

Yeni medyanın geleneksel medyaya etkilerinden bahseden Hür Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Aydın, “İnternet gazeteciliğinin ön plana çıkmasıyla yazılı basın gün geçtikçe önemini kaybediyor” şeklinde konuştu.

Akdeniz Manşet Gazetesi Genel Koordinatörü Şifa Çiçek ise “Yerel basını ulusal basının kılcal damarlarına benzetiyorum. Gazetecilik hiç bitmeyen bir yarış bu yarışı sürdürmeye devam etmeliyiz” dedi.

Katılımcıların konuşmalarından sonra etkinlik soru- cevap bölümüyle devam etti. Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Haber: Rojbin Canpolat, Cansu Ekiz