Yeşile Dönmek Çalıştayı Tuluhan Tekelioğlu’nun Belgeseliyle Sona Erdi

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla gerçekleştirdiği “+0.5 Akdeniz’in Geleceği Çevre Çalıştayı” sona erdi. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde iki gün süren çalıştayın kapanışında gazeteci ve belgesel yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu’nun son belgesel çalışması, Geleceğimiz İçin Üretmeye Değer’in gösterimi yapıldı.

İklimin Şehirlere Olan Etkisi ve İklim Krizi Tartışıldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen çalıştayla ilgili Akil Haber Ajansı’na konuşan Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, “Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızın bu seneki konusu ‘Yeşile Dönmek’ oldu. Çeşitli etkinliklerle ve Muratpaşa Belediyesi’nin atölyeleri ile ortak yürüttüğümüz çalışmanın bu yılda sonuna geldik. Çalıştayın ilk gününde Prof. Dr. Mithat Kadıoğlu bize iklimin kentlere olan etkisini, iklim değişikliğini ve Akdeniz’in geleceği ile ilgili çok değerli bilgiler verdi. Akabinde oda başkanlarını ağırladık. Bu konu bağlamında bizimle iklim krizini tartıştılar. Son oturumda ise Tuluhan Tekelioğlu’nun belgeselini izledik” ifadeleriyle çalıştay sürecini aktardı.

İklim Krizi Göz Ardı Edilen Önemli Bir Konu

Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Tuluhan Tekelioğlu ise belgeseli ile ilgili bilgi verdi. Tekelioğlu, “Belgeselin toplumun bilgilendirmesi gerektiği kanısındayım. O yüzden çektiğim belgesellerde toplumun bilgilendirmeye dayalı bir yol izlerim. Bu işi yapmak isteyen gençlere toplumu bilinçlendirici belgeseller çekmelerini öneririm. İklim krizide toplum tarafından göz ardı edilen önemli bir sorundur” ifadelerini kullandı.

Haber: Recep Mertcan Tire, Semra Deniz Öztürk, Sıla Karademiroğlu ve İsa Arı