YÖK Üniversitelerin Yüz Yüze Eğitimine Dönebilmesi İçin Harekete Geçti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki “akademik ve idari kadrolardaki personel” ile “örgün öğretimde okuyan öğrencilerin” 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise gençlerle gerçekleştirdiği bir söyleşide yaptığı açıklamada “Aşılar olduktan sonra yol açık” dedi.

Üniversiteler yüz yüze ve örgün olan eğitimlerine koronavirüs salgını nedeniyle ara vererek bir yılı aşkın süredir uzaktan ve online olarak devam ediyor. Bu sürecin bitmesi ve eski mevcut düzene dönülebilmesi için harekete geçen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki “akademik ve idari kadrolardaki personel” ile “örgün öğretimde okuyan öğrencilerin” 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi.

YÖK, Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda ülkenin kalkınma hedeflerinde yüksek öğretim kurumlarının önemli bir yer tuttuğunu belirterek şunları kaydetti: “Yükseköğretim sistemimizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesinin temini için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Aksi takdirde özellikle başta sağlık olmak üzere uygulamalı eğitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir” dedi.

“Aşılar Olduktan Sonra Yol Açık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelerek gerçekleştirdiği söyleşide yaptığı açıklamada, “Üniversite öğrencilerin bu noktadaki avantajları daha fazla. Fevkalade bir durum olmazsa onların konumun bu noktada farklı olacağını YÖK söylüyor. Bütün konu aşı konusu hele hele milli ve yerli aşımızı yetiştirebilirsek o zaman herhangi bir endişe olmayacak. Üniversite öğrencilerinin aşılarını yapalım diyoruz, aşılar olduktan sonra da yol açık” ifadelerini kullandı.

Hedef Haziran Ayı

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun 17 günlük kapanmanın ardından gerçekleştirdiği ilk toplantıya BioNTech aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çifti katıldı. Toplantı sonrası Türkiye’ye rahat bir nefes aldıran açıklamalar ardı ardına geldi. Prof. Dr. Şahin, 120 milyon doz Covid-19 aşısı için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Türkiye’ye gelecek aşıların tarihlerini paylaşıp yeni hedef olarak haziran ayına işaret etti.

Haber: Şerif Ali Duman ve Abdulrezzak Kılıç