Antalya’nın tarlalarında yetişen ve en lezzetli kabaklarından yapılan, üzerine çifte kavrulmuş tahin dökülüp ceviz içi ile servis edilen, yiyenlere bir kez daha yemek için Antalya’ya gelinir dedirten kabak tatlısı, Türk Patent Kurumu tarafından verilen coğrafi işaret tescil belgesi ile şehrin markası oldu.
Yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanan Antalya kabak tatlısı, Türk Patent Kurumu tarafından yörelere özgü ürünlere verildiği bilinen coğrafi işaret tescil belgesini aldı.
Antalya’nın çeşitli bölgelerinden toplanan bal kabakları ve eşsiz Antalya susamlarından yapılan tahinin buluşmasıyla ortaya çıkan tatlı damaklara sunuluyor.
Bir Yıllık Emek Tescil Belgesiyle Ödüllendirildi
Antalya’nın bal kabağından yapılan, tahin ve ceviz ile de servis edilen yöresel lezzeti, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yapılan bir yıllık çalışma neticesinde tescillenerek şehrin yeni markası oldu.
ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya kabak tatlısının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesiyle ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Çetin, coğrafi işaretin yöreye ait değerlere has bir koruma kattığını ve değerini daha da arttırdığını belirtti.
Çetin açıklamasında, “Anadolu toprakları kültürel ve coğrafi anlamda bize müthiş bir zenginlik sunuyor. Birçok değerimiz, ürünümüz bugüne kadar bu topraklarda hüküm sürmüş çok sayıda medeniyetin tortularını taşıyor. Coğrafi işaret işte bu değerlerin kendilerine has özellikleri koruma altına alma araçlarından birisi” ifadelerine yer verdi.
Kendine Has Çifte Kavrulmuş Lezzetiyle Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Antalya yöresi ile bilinirlik kazanan ve özdeşleşen Antalya Kabak Tatlısı, soyulmuş bal kabağı dilimlerinin toz şeker ile ocakta pişirildikten sonra, kendine has çifte kavrulmuş tahin ve üzerine serpilen ceviz içi ile servis ediliyor. İsteğe göre yanında kaymak da sunulabiliyor.
Haber: Altuğ Gömleksiz
Son güncelleme: 11.03.2023 16:18:51