Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ‘Antalya’da Medya Dilini Dönüştürüyoruz Proje’ kapsamında ‘Eşitlikçi Medya Dili Eğitim Programı’nın katılım belgesi töreni düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) iş birliğinde başlatılan ‘Antalya’da Medya Dilini Dönüştürüyoruz Projesi’nin’ katılım belgesi töreni İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplumsal cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcı dile karşı gazetecilerin, medya çalışanlarının ve gelecekteki bu görevi üstlenecek olan İletişim Fakültesi öğrencilerinin 6 ay boyunca izleme sürecinden geçeceği projede eşitlikçi medya dili kullanımı konusundaki farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.
Düzenlenen etkinliğe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Ebren, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Sarvan, KATCAM Müdürü Doç. Dr. Gülay Yılmaz, Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Ülgen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“Proje İçin Büyük Emek Sarf Edildi”
Törenin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Ebren, “8 Mart’ta başlayan ve 5 farklı seminerle devam eden ‘Antalya’da Medya Dilini Dönüştürme Projesi’ eğitim sürecinin sonuna geldik. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyük emekler sarf edilerek ortaya konan bu projenin bundan sonraki süreçlerinde bilgiyi birlikte üretmenin, çoğaltmanın ve yaymanın mutluluğunu beraberce yaşamak dileğiyle tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.
“Medya Dilini Düzelteceğiz”
Düzenlenen tören kapsamında konuşan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Sarvan, gerçekleştirilen bu projeyle beraber gazetecilerin ve gazeteci adaylarının etik ve eşitlikçi haber yazmak için kaynak oluşturduğunu belirtti. Antalya’da bugünden sonra yerel basında izleme çalışmasına başlayacaklarını aktaran Savran 6 aylık izleme sürecinden sonra eşitlikçi medya diline ödüller vereceğini açıkladı.
Tören sonunda Eşitlikçi Medya Dili Eğitim Programı’nın oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen eğitmenlere teşekkür belgesi takdim edilirken programın gereklerini yerine getiren öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Törende ayrıca tüm katılımcılara gerek medya çalışanlarının gerekse geleceğin basın yayın çalışanları olacak İletişim Fakültesi öğrencilerinin farkındalığını artırarak, eşitlikçi medya dili kullanımı konusundaki kararlılığı desteklemek için hazırlanan ‘Antalya Gazetecileri Eşitlikçi Medya Dili Rehberi’ hediye edildi.
Haber: Ömer Faruk Saday
Son güncelleme: 16.03.2023 23:36:48