Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya), 24 ülkeden temsilci ve 29 ülkeden yarışmacının katılımıyla başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülnur Karaaslan, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Vekili Murat Totoş, Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan’ın da katıldığı açılış törenine ilginin yoğun olduğu görüldü.
“Yaptığımız Etkinlik Uluslararası Gastronomi Yıldızlarını Bir Araya Getirmek”
Etkinliğin ardından Akil Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Akdeniz Şefler Kulübü Derneği Başkanı Bilal Yüreğir, “Yaptığımız etkinliğin amacı Uluslararası Gastronomi yıldızlarını bir araya getirmek. Bu etkinliğin her sene büyüyerek devam etmesini istiyoruz. Bunun için de Dünya’nın birçok yerinden ve ülkemizden şefleri bir araya getirip gençlere burada yarışma imkânı sağlıyoruz” dedi.
“En Önemli Hedefimiz Olimpiyatlara Katılmak”
GastroAntalya’ yı 3. kez yaptıklarını belirten Yüreğir, “Derdimiz Antalya’nın markası haline gelmek. Gastronomi denildiğinde akla GastroAntalya’nın gelmesini istiyoruz. En önemli hedefimiz Olimpiyatlara katılmak. Bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Yeni Nesil Şefler Çıkarmak İstiyoruz”
GastroAntalya Kadın Kolları Başkanı Sema Arslan ise, “Biz bu etkinliğin üçüncüsünü yapıyoruz. Artık biz bunu etkinlik olarak görmüyoruz, Burada gençlere yönelik bir çalışma yapıyoruz ve yeni nesil şefler çıkarmak istiyoruz. Umarım gençlerin önünü açabiliriz” diye konuştu.
“Bu Seneki Temamız Susam”
Jüri üyesi İdris Çetin, “Bu seneki temamız susam. Yöresel ürünlerimizde, tatlılarımızda, balık ürünlerimizde susam ön planda. Lise düzeyi, üniversite düzeyi ve ustalar düzeyinde yarışmalar olacak. Hak edenlerin kazanmasını temenni ediyorum” dedi.
“Burası Tüm Dünyanın Buluştuğu Güzel Bir Gastronomi Şöleni”
Yarışmada ödül alan Kadir Can Mazman ise “Çok kaliteli, Uluslararası bir etkinliğe katıldık. Tema susam üzerineydi ve ortaya çok güzel tabaklar çıkardık. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu, şeflerle çalışma fırsatı yakaladık. Burası tüm Dünya’nın buluştuğu güzel bir Gastronomi şöleni” ifadelerini kullandı.
20 Kasım’a Kadar Devam Edecek
Gastronomi alanının farklı alanlarındaki isimlerin yer aldığı temsilcilerinin yer aldığı ve çeşitli sunumlar yaptıkları GastroAntalya 20 Kasım’a kadar devam edecek.
Haber: Şengül Yaman ve Berkay Zengin
Son güncelleme: 17.03.2023 01:28:33