Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü "Basın Fotoğrafçılığı" dersini alan öğrenciler Dr. Öğretim Üyesi Hasan Üstün rehberliğinde Anadolu Ajansı Antalya Bürosunu ziyaret etti.
Ziyaret esnasında Anadolu Ajansı’nın (AA) tarihçesi ve kurumsal yapısı ile habercilik faaliyetlerini anlatan Süleyman Elçin, AA’nın Millî Mücadele'nin sesi olarak 1920 yılında Ankara kurulduğunu hatırlattı. AA'nın Türkiye’nin en eski ve en yaygın haber ajansı olduğunu hatırlatan Süleyman Elçin “Bugün gelinen noktada dünyanın 40 ülkesinde 174 uyruktan muharibimiz var” dedi.
“Foto Muhabir Sadece Haber Fotoğrafı Çeken Kişi Değildir”
Foto muhabiri Mustafa Çiftçi ise geleceğin gazeteci adaylarına fotoğraf üretiminde Anadolu Ajansı’nın etik kurallarını hatırlattı ve foto muhabirinin görevinin gerçekliği manipüle etmeden halka aktarmak olduğunu söyledi: “Kimi zaman portre çekiyoruz kimi zaman sel, yangın, heyelan gibi doğal afetlerin fotoğraflarını çekiyoruz. Foto muhabir sadece haber fotoğrafı çeken kişi değildir. Gerektiği zaman olay anında geçmiş birikimlerine dayanarak haberin gerçekleşeceği anı tahmin edip, kafasında oluşacak senaryoya göre hazırlıklarını yapmalıdır. Işık, renk haber fotoğrafçılığında çok önemli iki kriter olduğu için sürekli kendisini bu konuda geliştirmelidir”
Mesleki deneyimlerini paylaşan AA Antalya Bürosu yönetici ve çalışanlarına teşekkür eden Hasan Üstün, basın fotoğrafçılığı dersini alan öğrencilerin AA Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında oy kullanarak tercih nedenlerini içeren bir ödev hazırlayacaklarını söyledi. Üstün, bu seçkide Manavgat'taki orman yangınları ve Elmalı Yağlı Güreşleri konulu iki fotoğrafı yer alan Mustafa Çiftçi’yi yarışma sonuçlarını değerlendirmek üzere bir atölye çalışmasına davet etti. Daha sonra, Hasan Üstün ve öğrenciler Anadolu Ajansı’nın düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldılar.
Haber ve Fotoğraf: Ali Demir
Son güncelleme: 16.03.2023 01:26:45