Genç girişimci ve mühendis Barış Açıkgöz, pandemi döneminde yaşadığı tedarik sorunları nedeniyle yerli imkanlarla şarj cihazı geliştirdi. Elektrikli araçların temel bileşenlerinden biri olan lityum iyon piller için 10 yıllık piyasa tecrübesini kullandı.
Pandemi İtici Güç Oldu
Akil Haber Ajansı’na verdiği bilgide pandemi sonucunda yurtdışından aldıkları ürünlerde tedarik sorunları yaşadığını belirten Açıkgöz, halihazırda bu ürünleri yerli imkanlarla üretmek istediğini ve pandeminin de hızlandırıcı bir faktör olduğunu söyledi. Açıkgöz, “Ürünleri yerli imkanlarla üreterek maliyetleri düşürdük. Ürünleri istenilen zamanda üretebilme ve yazılım ile ürünü piyasadaki diğer ürünlerden ayırabilme özelliği kazandırabildik” şeklinde konuştu.
“Hedefimiz Büyük”
Ürettikleri akünün fonksiyonelliği sayesinde birçok alanda kullanılabildiğini ve özellikle de Avrupa’dan çok fazla istek geldiğini belirten Açıkgöz, yeni projeler geliştirmek istedikleri ve daha büyük aküler yapmayı hedeflediklerini belirtti.
“Mühendislik Ön Planda”
Barış Açıkgöz, bir ürün ortaya çıkarırken her zaman teknik, kalite ve garantinin ön planda tutulması gerektiğini belirterek gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Çalışmalarınızda her zaman mühendislik altyapısını kullanıp eğriler oluşturmalısınız. Böylece ortaya en doğru ürünü çıkarabilirsiniz. Piyasada karşınıza gelen gelişi güzel tekliflerden uzak durmalısınız, bu teklifler hem müşterinin işine yaramayacak ürünler ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Hem de firmanızın satışlarını ve güvenilirliğini düşürecektir.”
Haber: Ömür Fethi Baran Noz ve Tutku Tuğçe Şahin
Son güncelleme: 11.03.2023 16:12:21